Uitfeest 2013 in Utrecht

Amsterdam beleeft dit weekend de jaarlijkse UITmarkt, maar een aantal andere grote steden hebben hun eigen versie. Zo beleeft de binnenstad van Utrecht zondag 1 september 2013 de 16e editie van het Uitfeest, de opening van het culturele seizoen in de Domstad (2015: klik hier). Op meer dan 90 locaties laten culturele instellingen en artiesten zien wat ze het komend theaterjaar in petto hebben.  Het Stadhuisplein en de Neude vormen het bruisende hart van deze editie. De dag wordt om 12.00 uur geopend met Cycling in Concert op het Neude met 60 minuten spinnen op aanzwellende pianomuziek van onder meer Beethoven, Philip Glass en Simeon ten Holt. Na een dag vol cultuur kan het publiek op het Stadhuisplein terecht voor Danser a Deux.

De 57e editie van de Rabo Ronde van Midden-Nederland begint om 13.00 uur op de Neude. De wielerronde is één van de oudste wielerklassiekers van Nederland. Het eendaags internationaal wielerevenement eindigt rond 17.15 uur op het Utrecht Science Park. Als het donker wordt, presenteert het Nederland Filmfestival de Openluchtbios op het plein met de filmthriller ‘Daglicht’. Het Festival Oude Muziek belooft zondag de slotdag van haar 32e editie. De Gaudemaus Muziekweek voor jonge componisten begint op deze dag en loopt tot en met zondag 8 september.

Lees ook:Uitfeest Utrecht 2012
Lees ook:UIT-festivals in Den Haag, Eindhoven, Leeuwarden en Utrecht
Lees ook:Uitfeest Utrecht 2011
Lees ook:Festival Oude Muziek in Utrecht
Lees ook:Tweetakt Festival in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>