UIT-festivals in Den Haag, Eindhoven, Leeuwarden en Utrecht

Een weekend na de grote UITmarkt in Amsterdam zijn er begin september in meerdere andere grote steden eigen uitmarkten, waar kunstinstellingen, artiesten en theatergroepen uit de eigen regio het nieuwe culturele seizoen openen: op zondag 3 september het Haags UIT festival, Hallo Cultuur in Eindhoven, het UITfestival in Leeuwarden en het UITfeest in Utrecht.

De tweedaagse UITboulevard in Arnhem was sinds 2007 de jaarlijkse start van het culturele seizoen in de provincie Gelderland, maar maakt plaats voor de UITnacht,ergens in januari.

Leeuwarden beleeft het UIT festival, van 12.00 tot 18.00 uur in de Prinsentuin.

Zondag trappen Eindhovense kunst- en cultuurinstellingen voor de tiende keer het nieuwe seizoen af met Hallo Cultuur! in Eindhoven. Het Parktheater en het Muziekgebouw houden open dag en in de Oude Rechtbank en het Tuchthuis vindt Festival Eindje Cultuur plaats.

Den Haag beleeft 1 tot en met 3 september de 45e editie van het Haags UIT festival. Zndag stat de Cultuurmarkt op het Lange Voorhout. Op het Spuiplein, Lange Voorhout en in meerdere theaters zijn meer dan honderd gratis optredens te zien.

Utrecht beleeft zondag voor de 20e keer het UITfeest, tevens de start van de jaarlijkse Culturele Zondagen in de Domstad. Net als vorig jaar gaat het evenement van start met de Urban Culture Run. Het Janskerkhof is gereserveerde voor dans en ART Utrecht, het Stadhuisplein is de ‘urban stage’ met talent van morgen, de Stadsschouwburg en TivoliVredenburg openen net als tal van andere locaties hun deuren en het is de slotdag van het Festival Oude Muziek.

Maastricht beleeft op zondagmiddag 10 september Het Parcours als officiële opening van het culturele seizoen, Enschede op 24 september haar eigen UITfestival.

Lees ook:UITmarkten in Arnhem, Den Haag, Eindhoven en Utrecht
Lees ook:Hallo Cultuur! in Eindhoven
Lees ook:Haags UIT Festival 2009
Lees ook:Uitfeest Utrecht 2012
Lees ook:Autovrij Uitfeest Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>