Culturele Zondagen Utrecht

In de stad Utrecht zijn dit jaar opnieuw een aantal Culturele Zondagen te beleven, om te beginnen dit weekend van 24 en 25 maart, met als thema ‘Kijken kijken kopen’. De andere Culturele Zondagen zijn 2-3 juni (Utrecht danst), 7-8 juli (Kadeconcert), 1-2 september (Uitfeest), 27-28 oktober (Jong, jonger, jongst) en 15-16 december (Vocaal kabaal).

De Domstad werkt eraan om zich te kandideren voor Culturele Hoofdstad van Europa in 2018. Op koopzondag 25 maart wordt het winkelend publiek getrakteerd op optredens, voorstellingen en acties van deelnemende winkels. Een aantal zangers van de opera ‘Orfeo & Euridice’ (De Utrechtse Spelen) ruilen voor één keer de paleisvijver van Soestdijk naar het water van de Oudegracht. Eind 2012 presenteren de kandidaat-steden hun plannen (naast Utrecht zijn dat Maastricht, Den Haag, Eindhoven en Leeuwarden) en het jaar erop valt het besluit.

Lees ook:Autovrij Uitfeest Utrecht
Lees ook:Paleis Soestdijk tijdelijk opnieuw open
Lees ook:Uitfeest Utrecht 2011
Lees ook:Museum Fundatie Zwolle: Niet omkijken Orpheus!
Lees ook:Parade nog tot eind juli in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>