Uitmarkt 2008 in Oostelijk Havengebied

IMG_20160505_145030-240x150De 31e Uitmarkt vindt van vrijdag 29 tot en met zondag 31 augustus 2008 plaats op het Oostelijk Havengebied (editie 2013: klik hier). Helaas tonen veel theatergroepen hun kunsten vér weg: op en rond het Leidseplein. Dat is met de Stadsschouwburg, Melkweg en theater Bellevue weliswaar theatercentrum van de hoofdstad, en er rijdt een tram tegen gereduceerd tarief naartoe, maar onhandig is het wél. De charme van de Uitmarkt was altijd dat álle kunststromingen éénmaal per jaar op één plek bij elkaar komen. De Uitmarkt is de opening van het nieuwe culturele seizoen, in het laatste weekend van augustus in Amsterdam. Alle theatergroepen, agencies, uitgeverijen, theaters en culturele instellingen tonen het publiek wat ze komend seizoen  kan verwachten. Met een mega informatiemarkt, boekenmarkt en circa twintig podia met muziek, dans, opera, theater en musical.

Op de kop van het Java-eiland staat het hoofdpodium voor de grote zaken: vrijdagavond de opening met o.a. Alain Clark, en Mike & Thomas, zaterdag om 16.00 uur het Koninklijk Concertgebouw Orkest en om 21.45 uur ‘In de Ban van Bannink’ en zondag vanaf 21.30 uur de sluiting met een Sing-a-Long met musicalsterren (zondagmiddag repetities). ‘The Remix’ is het jongerenprogramma op de Uitmarkt, met dans, theater en muziek: hiphop, soul, funk en gospel. De kleintjes kunnen zich uitleven op Uitmarkt Junior in en om Sciencecenter Nemo, met workshops, circus Elleboog, theatergroep Stout, Hakim en Kinderen voor Kinderen.  

 

De musea presenteren zich dit jaar op een unieke wijze: zestig containers vormen een reusachtig kasteel op de kop van het Java-eiland. Ieder museum krijgt een eigen container. Het Oostelijk Havengebied wordt meer en meer een nieuwe cultureel hart, met het Muziekgebouw aan ’t IJ, de Openbare Bibliotheek, het nieuwe Conservatorium, Science Center Nemo en het Scheepvaarthuis (wegens verbouwing tot 2010 gesloten). Amsterdam Noord speelt voor het eerst een rol mee: bezoekers kunnen met een pont van de Kop van het Java-eiland naar M-Lab in Noord en optredens meemaken in de theaterzaal en op het buitenpodium.

Lees ook:Uitmarkt 40 jaar in Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt 2010 in Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt 2009 in binnenstad Amsterdam
Lees ook:UITmarkt 2012 Amsterdam
Lees ook:R’Uitmarkt 2010 Rotterdam gaat niet door

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Uitmarkt 2008 in Oostelijk Havengebied

  1. Pingback: Parcours Maastricht | Eropuit

  2. Pingback: Hoorn Kunst en Cultuur | Eropuit

  3. Pingback: UITboulevard en Arnhemse Catwalk | Eropuit

  4. Pingback: R’Uitmarkt 2008 in Rotterdam | Eropuit

  5. Pingback: Den Haag UIT Festival | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>