UITmarkt 2013 in Amsterdam

IMG_20160502_143424Vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september 2013 vindt de 36e editie plaats van de UITmarkt in Amsterdam, de landelijke opening van het nieuwe culturele seizoen (2014: klik hier). Het evenement vindt altijd plaats tijdens het laatste weekend van augustus, in het verleden ieder jaar op een andere plek in de stad, maar dit jaar voor de vierde maal op rij op het Museumplein, met uitloop naar het Leidseplein en omgeving. Met een half miljoen bezoekers, zo’n tweeduizend artiesten, een informatiemarkt, een boekenmarkt, 30 podia en ruim 500 voorstellingen is dit het grootse gratis culturele festival van Nederland.

Theatergroepen, impresario’stheaters, uitgeverijen en culturele instellingen tonen wat ze komend seizoen bieden. Dit jaar staat jong talent extra in de schijnwerpers. Het hoofdpodium is vrijdagavond als vanouds de plek waar de UITmarkt van start gaat, zaterdagavond van de jaarlijkse Soulavond en zondagavond van de jaarlijkse Musical Sing-a-long, live op tv te zien. De Melkweg is het domein van opkomende bands, de Vondelkerk organiseert om 1 september de Bachdag en theater De Balie biest gratis films. Het basketbalveld op het Museumplein wordt omgedoopt tot Vrije Uitloop, een vrije broedplaats met korte previews van het Amsterdam Fringe Festival (5-15 september). De Juniormarkt staat opnieuw bij Jeugdtheater de Krakeling aan de Marnixstraat. De informatie- en boekenmarkt zijn te vinden achter het Rijksmuseum. Bijna 50 musea presenteren zich in de Museumgalerij naast het Van Gogh Museum. De markten zijn open zaterdag van 12.00 tot 18.00 en zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Voorstellingen zijn er van zaterdag van 11.00 tot 24.00 en zondag van 11.00 tot 22.30 uur.

Lees ook:Uitmarkt 2015, landelijke opening culturele seizoen in Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt 2014, landelijke opening culturele seizoen op Museumplein Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt Amsterdam: Landelijke opening cultureel seizoen 2016
Lees ook:Uitmarkt 40 jaar in Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt 2011 Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>