Uitmarkt 40 jaar in Amsterdam

Vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus vindt de 40e editie plaats van de Uitmarkt in Amsterdam, de landelijke opening van het culturele seizoen. Het vindt altijd plaats tijdens het laatste weekend van augustus, in het verleden ieder jaar op een andere plek in de stad, maar sinds zeven jaar op het Museumplein, Leidseplein en Vondelpark.  Dit jaar is voor een andere locatie gekozen: op en rond het Oosterdok.

Zie ook: Jordaan Festival

De Uitmarkt is met bijna een half miljoen bezoekers het grootste culturele evenement van Nederland en biedt meer dan driehonderd gratis optredens op tientallen podia, presentaties van culturele instelingen, een uitgebreide informatiemarkt, een boekenmarkt en Uitmarkt Junior. Andere steden hebben eigen versies, zoals het UITfestival op zondag in Leeuwarden.  Theatergroepen, impresario’s, theaters, uitgeverijen en culturele instellingen tonen wat ze komend seizoen te bieden hebben. Het hoofdpodium op het drijvende I amsterdam podium is vrijdagavond de plek waar de Uitmarkt van start gaat, met een openingsshow onder leiding van Jörgen Raymann en huisband The New Cool Collective, zaterdagavond het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en een optreden van Herman van Veen en zondagavond de jaarlijkse Musical Sing-a-long.

Het binnenterrein van het Scheepvaartmuseum is geserveerd voor dans. De AVROTROS verzorgt programma’s vanaf het Museumplein en zendt de Musical Sing-a-long live uit vanaf 21.15 uur op NPO 2. Voor de kinderen is er Uitmarkt Junior achter het NEMO, de informatie- en boekenmarkt staat rond het water van het Oosterdok en de musea presenteren zich op het Marineterrein. Voorstellingen zijn er zaterdag en zondag vanaf 11.00 uur, de informatiemarkt is er op beide dagen van 11.00 tot 18.00 uur, de boekenmarkt beide dagen van 11.00 tot 19.00 uur.

Lees ook:Uitmarkt Amsterdam: Landelijke opening cultureel seizoen 2016
Lees ook:Uitmarkt 2015, landelijke opening culturele seizoen in Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt 2014, landelijke opening culturele seizoen op Museumplein Amsterdam
Lees ook:UITmarkt 2013 in Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt 2010 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>