Uitmarkt Amsterdam: Landelijke opening cultureel seizoen 2016

Vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus vindt de 39e editie plaats van de Uitmarkt in Amsterdam, de landelijke opening van het culturele seizoen. Het vindt altijd plaats tijdens het laatste weekend van augustus, in het verleden ieder jaar op een andere plek in de stad, maar sinds zeven jaar op het Museumplein, Leidseplein en Vondelpark.

De Uitmarkt is met bijna een half miljoen bezoekers het grootste culturele evenement van Nederland en biedt 350 gratis optredens op tientallen podia, presentaties van culturele instelingen, een uitgebreide informatiemarkt, een boekenmarkt en Uitmarkt Junior. Andere steden hebben eigen versies, zoals het UITfestival op zondag in Leeuwarden.  Theatergroepen, impresario’s, theaters, uitgeverijen en culturele instellingen tonen wat ze komend seizoen te bieden hebben. Het hoofdpodium is vrijdagavond de plek waar de Uitmarkt van start gaat, met een openingsshow onder leiding van Jörgen Raymann en huisband The New Cool Collective, zaterdagavond Symfonica Hollandia en zondagavond de traditionele Musical Sing-a-long.

De AVROTROS verzorgt programma’s vanaf het Museumplein en zendt de Musical Sing-a-long live uit vanaf 21.00 uur op NPO 2. Voorstellingen zijn op podia op het Museumplein en in theaters rond het Leidseplein. Voor de kinderen is er Uitmarkt Junior, de informatie- en boekenmarkt staat achter het Rijksmuseum en ruim 60 musea presenteren zich in de Museumgalerij  op het plein. Voorstellingen zijn er zaterdag en zondag vanaf 11 uur, de informatiemarkt is er op beide dagen van 11.00 tot 18.00 uur, de boekenmarkt beide dagen van 11.00 tot 19.00 uur.

Lees ook:Uitmarkt 2015, landelijke opening culturele seizoen in Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt 40 jaar in Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt 2014, landelijke opening culturele seizoen op Museumplein Amsterdam
Lees ook:UITmarkt 2013 in Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt 2010 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>