Uitmarkt 2011 Amsterdam

Vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus 2011 vindt de 34e editie plaats van de UITmarkt, de landelijke opening van het nieuwe culturele seizoen (2013: klik hier). De UITmarkt vindt altijd plaats tijdens in het laatste weekend van augustus en staat net als vorig jaar in het culturele hart van Amsterdam: Museumplein, Leidseplein en Vondelpark. Theatergroepen, impresario’s, theaters, uitgeverijen en culturele instellingen tonen wat ze komend seizoen bieden.

Elke culturele uiting heeft een eigen stek, zoals theater bij het Leidseplein, muziek op het Museumplein, boeken en informatie bij het Rijksmuseum en kinderactiviteiten in het Vondelpark. De onderdoorgang van het Rijksmuseum, gesloten vanwege de langjarige verbouwing, gaat even open voor het publiek en biedt plaats aan een deel van de boekenmarkt en het literaire café. De informatiemarkt staat met 160 stands rond de vijver op het Museumplein. Ruim 50 musea presenteren zich op het Museumplein. In het Vondelpark (voor het Filminstituut) staan de jeugdkramen. De markten zijn open zaterdag van 12.00 tot 18.00 en zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Voorstellingen zijn er van zaterdag van 11.00 tot 24.00 en zondag van 11.00 tot 22.30 uur, voor elk wat wils. Voordeel van deze locatie in de binnenstad is het grote aantal theaterzalen en musea.

 

Hoofdpodium is het UPC-podium op het Museumplein tegenover het Concertgebouw. Daar vinden de grootste evenementen plaats, zoals de opening van de Uitmarkt op vrijdag om 20.55 uur: Jörgen Raymann presenteert swingende optredens, live te zien op Nederland 2. Zaterdagmiddag presenteert Cornald Maas vanaf 19.25 uur Uitmarkt Opium, speelt Holland Symfonica met onder meer Lee Towers vanaf 21.05 uur en Wouter Hamel & Friends vanaf 23.20 uur (alles live op Nederland 2 te zien). Zondagmiddag begint om 13.00 uur het Concert voor 200 jonge strijkers en ’s middags zijn de repetities voor de Musical sing-a-long die vanaf 21.20 voor de vierde keer plaatsvindt (alles live op tv te zien (Nederland 2).

Lees ook:Uitmarkt 2010 in Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt Amsterdam: Landelijke opening cultureel seizoen 2016
Lees ook:Uitmarkt 40 jaar in Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt 2015, landelijke opening culturele seizoen in Amsterdam
Lees ook:UITmarkt 2013 in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>