Uitmarkt 2010 in Amsterdam

De 33e UITmarkt vindt van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus 2010 plaats in het culturele hart van Amsterdam: Museumplein, Leidseplein en Vondelpark (editie 2013: klik hier). Het is de opening van het nieuwe culturele seizoen, traditiegetrouw in het laatste weekend van augustus, ieder jaar ergens anders in de binnenstad. Theatergroepen, agencies, theaters, uitgeverijen  en culturele instellingen tonen wat ze komend seizoen bieden. Met een informatiemarkt, boekenmarkt, musea, beeldende kunst, muziek, dans, opera, theater en musical.

 

Naast tal van buitenpodia zijn er binnenpodia in het Concertgebouw en in de buurt van het Leidseplein: onder meer Stadsschouwburg, Bellevue, De Balie, Paradiso en de Melkweg. De boekenmarkt staat rondom de vijver op het Museumplein; met een literaire salon, een kinderboekensalon en een literair café, interviews, signeersessies en een boekenveiling. De informatiemarkt met 160 stands loopt als een lint van het Museumplein obv de Paulus Potterstraat, Hobbemastraat naar de de Leidsekade. Ruim 50 musea presenteren zich op het Museumplein. In het Vondelpark (voor het Filminstituut) staan de jeugdkramen. De markten zijn open zaterdag van 12.00 tot 18.00 en zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Voorstellingen zijn er van zaterdag van 11.00 tot 24.00 en zondag van 11.00 tot 22.30 uur, voor elk wat wils. Voordeel van deze locatie in de binnenstad is het grote aantal theaterzalen en musea.

 

Het hoofdpodium is het UPC-podium op het Museumplein tegenover het Concertgebouw. Daar vinden de grootste evenementen plaats, zoals de opening van de Uitmarkt op vrijdag om 20.50 uur: Jörgen Raymann presenteert onder meer Waylon, De Staat en het Scapino Ballet, live te zien op Nederland 2. Zaterdagmiddag speelt Holland Symfonia op dit podium vanaf 16.00 uur en begint om 21.00 uur de live tv-uitzending van Holland Symfonia Soul (Nederland 2). Zondagochtend speelt hier het Grote Uitmarkt Kinderorkest vanaf 11.30 uur: alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar kunnen zich tot en met donderdag aanmelden via [email protected]. Zondagavond wordt de Uitmarkt om 21.30 uur afgesloten met voor de derde keer de Musical sing-a-long (met ‘s middags een aantal repetities).

Lees ook:Uitmarkt Amsterdam: Landelijke opening cultureel seizoen 2016
Lees ook:Uitmarkt 40 jaar in Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt 2011 Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt 2015, landelijke opening culturele seizoen in Amsterdam
Lees ook:Uitmarkt 2014, landelijke opening culturele seizoen op Museumplein Amsterdam

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Uitmarkt 2010 in Amsterdam

 1. jo

  ROLSTOELONTOEGANKELIJKHEID van het grootste deel van het MUSEUM podium….LANG LEVE DE 21e EEUW.
  ZE LEREN HET NOOIT,dank namens rolstoel/scootgebruikers, kinderwagen/rollators duwers!!!!!!!!!!!!!!!!

    /   Reply  / 
 2. Dick

  Jo, je hebt gelijk. We worden als “lastig” beschouwd. Zelfs op de begraafplaatsen in Iederland wordt er geen rekening me ons gehouden. Het is echt om te janken.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>