Den Haag UIT Festival

Den Haag opent het culturele seizoen 2008/2009 met een eigen uitmarkt: op zondag 7 september 2009 met het 36e UIT Festival. Op het Lange `voorhout staat vanaf 12.00 uur een informatiemarkt; vier buitenpodia brengen klinkende namen, straattheater en amateur-gezelschappen (2013: klik hier). Een paar toppers: ‘Di-Rect doet Tommy’: de Haagse rockband heeft de legendarische rockopera van the Who bewerkt en komt met deze primeur naar het UIT Festival. De niet minder roemruchte popgroep ‘de Nits’ en ‘Niet te Vermijden’ treden op. Ben Cramer zingt songs uit de musical versie van ‘Op Hoop van Zegen’, die dit seizoen in première gaat.

Zie ook ‘R’Uitmarkt Rotterdam’.

 

Het festival speelt zich ook binnen af: in theaters en andere culturele instellingen om het Lange Voorhout en Spuiplein. Zoals in het voormalige paleis van koningin Emma, nu ‘Escher in het Paleis’. Diligentia brengt cabaret, de Pulchri Studio programma’s voor kinderen, er komt een mobiele bioscoop, de buitenrotonde van de Koninklijke Schouwburg wordt een Spaans plein met tapas, sangria en flamengo. Op verschillende plekken in de schouwburg zijn bijna alle jongen theatermakers aanwezig. Rondom het Spuiplein is dans te zien in het Lucent Danstheater, muziek te beluisteren in de Anton Philipszaal en ook Theater aan het Spui brengt allerlei voorstellingen.
Zie ook ‘Beatstad Den Haag‘ en ‘Binnenhof Festival‘.

 

 

 

 

Lees ook:Haags UIT Festival 2009
Lees ook:Haags UIT Festival 2012
Lees ook:Haags UIT Festival 2010
Lees ook:Haags Cultuur Weekend 2014
Lees ook:UIT-festivals in Den Haag, Eindhoven, Leeuwarden en Utrecht

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Den Haag UIT Festival

  1. Pingback: UITboulevard en Arnhemse Catwalk | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>