Robin Rotterdam Unilimited Festival

Dinsdag 11 tot en met zondag (vaderdag) 16 juni 2013 beleeft Rotterdam een nieuw festival: Robin Rotterdam Unlimited (RU), een groots en toonaangevend internationaal cultuurprogramma met muziek, dans, letteren, theater en carnaval. RU presenteert zich in de binnenstad met een speciaal programma in De Doelen, veel straattheater en een uitgebreide shopping experience in samenwerking met horeca en retail in de havenstad (Shopping Unlimited). Het programma op buitenlocaties is gratis. Daarnaast zijn er betaalde specials als Corso Rotterdam. De Doelen en de Rotterdamse Schouwburg. En op zaterdag trekt de Zomercarnaval Straatparade door het centrum.

 

Robin Rotterdam Unlimited neemt de bestaande festivals Poetry International, Dunya, Zomercarnaval in zich op. Poetry International beleeft haar 44e editie: het jaarlijkse feest van poëzie vindt van 11 tot en met 15 juni plaats in de Rotterdamse Schouwburg (2015: klik hier). Het zomercarnaval vindt dus niet zoals vorige edities in de zomervakantie plaats, maar al in juni. Op 11 juni wordt in Corso Rotterdam Queen 2013 gekozen, vrijdag 14 juni is de Battle of the Drums: vanuit drie plekken trekken drie brassbands naar het Churchillplein om daar vanaf 20.00 uur het plein op zijn kop te zetten. De dag erop vertrekken 25 carnavalsgroepen uit alle windstreken om 13.00 uur vanaf station Blaak door de binnenstad. Zondag belooft een Mekka te worden voor shopaholics, met koopjes en kortingen tijdens Shopping Unlimited. Op 20 juni opent het jaarlijkse theaterfestival De Parade in Rotterdam.

Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam Unlimited 2015
Lees ook:Zomercarnaval – Robin Rotterdam Unlimited
Lees ook:Rotterdam Unlimited: zomercarnaval in de Havenstad
Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam en Battle of Drums
Lees ook:Poetry International 2010 in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>