Poetry International Festival Rotterdam

rotterdam4Dinsdag 9 tot en met zaterdag 13 juni vindt de 46e editie plaats van Poetry International in de Rotterdamse Schouwburg, het feestelijke podium voor de wereldpoëzie. ‘Eigenzinnige en ontregelde grootmeesters’ tot aanstormend talent, jonge originele dichterstalenten van overal ter wereld lezen voor uit eigen werk: gedichten die ontroeren, boos of juist heel blij maken.

De voordrachten vormen de kern van het festival. Daarnaast zijn er speciale programma’s, zoals masterclasses met tips & tricks. Vooraanstaande dichters, bijzondere poëzie en opvallende fenomenen komen in beeld, zoals de dichters rond het Rotterdamse Gard Sivik en de Amsterdamse tegenhanger Barbarber die eind jaren ’50 humor en relativering aan poëzie toevoegden. Het beste Nederlandse poëziedebuut wordt voor de 26e keer bekroond met de C. Buddingh-prijs en de beste poëzievertaler naar het Duits met de tweejaarlijkse Brockway Prize.

 

Lees ook:Poetry International Rotterdam: 7-11 juni
Lees ook:Poetry International 2011 Rotterdam
Lees ook:Poetry International 2010 in Rotterdam
Lees ook:PAN Amsterdam 2013
Lees ook:Zeister Muziekdagen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>