Poetry International 2010 in Rotterdam

Vrijdag 11 tot en met vrijdag 18 juni 2010 vindt de 41e editie plaats van Poetry International in de Rotterdamse Schouwburg, een van de grootste en meest toonaangevende poëziefestivals ter wereld (editie 2013: klik hier). De afgelopen 40 jaar kwam een keur aan internationaal vermaarde dichters naar Rotterdam. Het festival gaat ditmaal op zoek naar de grens tussen poëzie en proza; daarnaast krijgt poëzie uit de Verenigde Staten veel aandacht. 

 

Net als vorige edities betaalt de bezoeker niet van tevoren, maar bepaalt achteraf wat de voorstelling hem waard was: geen entreeprijs, maar een exitprijs. De organisatie hoopt met dit ‘andersom- principe’ meer mensen te porren voor internationale poëzie, maar ook auteurs aan te jagen om kwaliteit te leveren. Naast de themaprogramma’s rond poëzie en proza en poëzie uit de VS zijn er gevarieerde programma’s met dichters uit een keur van landen, met name uit Europa , maar ook Afghanistan, Marokko, Peru, Soedan, Zuid-Korea en uit eigen land: Friesland, elk met hun persoonlijke en unieke stemgeluid en voordracht.  Vanaf maandag 14 juni begint Poetry in the Afternoon vanaf 16.00 uur; de avondprogramma’s starten om 19.00 uur.

Lees ook:Poetry International 2011 Rotterdam
Lees ook:Poetry International: bezoeker bepaalt entree
Lees ook:Poetry International Festival Rotterdam
Lees ook:Poetry International Rotterdam: 7-11 juni
Lees ook:Gedichtendag 2008

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>