PAN Amsterdam 2013

De Parkhal van de RAI  is zondag 24 november tot en met zondag 1 december 2013 het domein van de 27e editie van PAN Amsterdam, de belangrijkste nationale beurs voor kunst, antiek en design (2014: klik hier). In totaal bieden 125 galeristen, antiquairs en kunsthandelaren bij elkaar 15.000 kunstvoorwerpen te koop aan. Ruim tachtig keuringsexperts waken over de kwaliteit van het gebodene. De prijzen variëren van 5.000 tot een half miljoen euro. Naast kunst zijn er masterclassses, kunstontmoetingen en cateringfaciliteiten. Het Rotterdamse museum Boijmans stelt een tour samen rond haar tentoonstelling van Kokoschka. Kunstliefhebbers kunnen voor 5 euro tijdens Rondje PAN in een uur tijd een goed beeld van de hele beurs krijgen, dagelijks om 13.00 en 14.00 uur.

In 1987 was Amsterdam culturele hoofdstad van Europa: toen namen zes vooraanstaande antiquairs en kunsthandelaren het initiatief voor de oprichting van PAN: Pictura Antiquairs Nationaal, de tegenhanger van Antiquairs Internationaal & Pictura Fine Art, het latere TEFAF in Maastricht.  In 1993 fuseerde de Oude Kunst- en Antiekbeurs Delft met PAN Amsterdam, waardoor de belangrijkste nationale kunst- en antiekbeurs ontstond. In 2001 werd de beurs uitgebreid met fotografie en in 2004 brachten deelnemers voor het eerst ook 19e-eeuwse neo-stijlen naar de beurs.

In 2008 werd de beurs uitgebreid met een designpaviljoen met 20e-eeuwse meubelen en lampen van toonaangevende ontwerpers. Daarmee werd PAN de eerste algemene kunst –en antiekbeurs die vintage design een vaste plek heeft gegeven. Design is immers het antiek van de toekomst, zoals antiek van nu vaak het design van het verleden was. De Parkhal is alle dagen geopend van 11.00 tot 19.00 uur, donderdag en de laatste zondag tot 18.00 uur.

Lees ook:PAN Amsterdam 2014
Lees ook:Kunstbeurs PAN Amsterdam 2011
Lees ook:Kunstbeurs PAN Amsterdam in de RAI
Lees ook:Kunstbeurs PAN 2009 in de RAI
Lees ook:PAN Amsterdam 2010 in de RAI

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>