Zomercarnaval – Robin Rotterdam Unlimited

Vrijdag 18 tot en met zondag 20 juli viert Rotterdam haar Zomercarnaval: voor de 30e keer, maar de tweede keer als Robin Rotterdam Unlimited (2015: klik hier). Vorig jaar vond het eenmalig rond vaderdag in juni plaats, maar dit jaar jaar is het hartje zomer terug. De binnenstad biedt muziek, podia, dans, eten, drinken en een mix van meer dan 189 verschillende nationaliteiten. Donderdagavond vindt de kick-of plaats op het Eendrachtsplein, vrijdag is de Battle of the Drums en zaterdag de Straatparade.

De organisatie waarschuwt voor de hitte: de komende dagen is er sprake van een hittegolf. De Battle of Drums op vrijdag begint altijd met de Warming Up: drie brassbands starten elk vanaf een andere locatie in de stad en bewegen zich spelend en feestend richting Hofplein, ondersteund door hun fans. Op het hoofdpodium geven ze elke hun hoofdact en strijden voor de Golden Drum. Vrijdagavond biedt De Doelen Sergio Mendez Brazil, de Schouwburg ‘Wrecheked Unlimted’ en staat Cache Ryale op het hoofdpodium op het Hofplein. Hoogtepunt is de Straatparade op zaterdag, die dit jaar haar dertigste editie beleeft. De stoet vertrekt om 13.00 uur vanaf de Blaak. Zaterdagmiddag staat ND op het hoofdpodium op het Hofplein en is het Schouwburgplein het decor voor salsadansers. Zondag is het Lloyd Multiplein het domein van RU Crazy Sexy Cool. Kool & The gang sluiten het festijn zondagavond af op het Hofplein.

Lees ook:Rotterdam Unlimited met Zomercarnaval, Joey Montana, Ronnie Flex en meer
Lees ook:Zomercarnaval 2008 Rotterdam
Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam Unlimited 2015
Lees ook:Rotterdam Unlimited: zomercarnaval in de Havenstad
Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam en Battle of Drums

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>