Zomercarnaval Rotterdam en Battle of Drums

Zaterdag 15 juni 2013 is de binnenstad van Rotterdam het decor van de jaarlijkse straatparade, tijdens Zomercarnaval Rotterdam (2014: klik hier). Deze 29e editie vindt niet zoals anders eind juli plaats, maar maakt samen met Dunya deel uit van het nieuwe Rotterdam Unlimited Festival. In juli zijn veel mensen op vakantie; nu het eerder plaatsvindt, mikt de organisatie op nieuw publiek, al had het met een slordige 900.000 bezoekers bij vorige edities niks te klagen. Met meer dan honderd artiesten op verschillende podia, culturele activiteiten op onverwachte plekken en als hoogtepunt de enorme straatparade door het centrum.

Maar liefst 25 carnavalsgroepen uit alle windstreken beginnen om 13.00 aan de parade bij station Blaak; daar is ook het eindpunt. De optocht is gratis te bekijken.  Vrijdag 14 juni vindt traditioneel de Battle of Drums plaats, maar in een nieuw jasje gestoken. Het is geen brassbandwedstrijd meer, al is en blijft het brass wat de klok slaat. De drie beste brassbands van Nederland zijn uitgenodigd en vertrekken om 18.30 uur vanaf drie plekken naar het Churchillplein: vanaf het Middellandplein, de Nieuwe Binnen weg en de Oude Haven. Op het Churchillplein gaat de Battle of Drums pas echt los. Zondag (vaderdag) wordt het Rotterdam Unlimited Festival afgesloten met muziekoptredens op een podium boven de Hofpleinvijver.

Lees ook:Robin Rotterdam Unilimited Festival
Lees ook:Rotterdam Unlimited met Zomercarnaval, Joey Montana, Ronnie Flex en meer
Lees ook:Zomercarnaval 2008 Rotterdam
Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam 2009
Lees ook:Zomercarnaval – Robin Rotterdam Unlimited

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>