Zomercarnaval Rotterdam Unlimited 2015

Tot en met zaterdag 25 juli beleeft Rotterdam voor de 31e keer het Zomercarnaval: voor de derde keer met als naam Rotterdam Unlimited (2016: klik hier). Hoogtepunt is de Straatparade op zaterdag: die vertrekt om 13.00 uur vanaf Blaak. . Dan trekken ruim 2.500  bont geklede dansers en danseressen door de binnenstad. Op en rond 25 praalwagens leggen zij al dansend een route van 5 kilometer af. Er doen ook carnavalsgroepen uit andere Europese steden mee, zoals Liverpool en Parijs.

Dit jaar rijdt er voor het eerst een praalwagen mee voor homo’s en lesbiennes. Voorafgaand aan het Zomercarnaval zijn op verschillende plekken in de stad optredens van muzikanten. Sinds vorig jaar is het bekende Rotterdamse festival voor wereldmuziek Dunya met Zomercarnaval Rotterdam samengegaan. Vrijdag vindt traditioneel de Battle of the Drums plaats: die begint altijd met de Warming Up: drie brassbands starten elk vanaf een andere locatie in de stad en bewegen zich spelend en feestend richting Hofplein, ondersteund door hun fans. Op het hoofdpodium geven ze elke hun hoofdact en strijden voor de Golden Drum.

Lees ook:Rotterdam Unlimited: zomercarnaval in de Havenstad
Lees ook:Rotterdam Unlimited met Zomercarnaval, Joey Montana, Ronnie Flex en meer
Lees ook:Zomercarnaval – Robin Rotterdam Unlimited
Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam en Battle of Drums
Lees ook:Zomercarnaval 2008 Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>