Rotterdam Unlimited: zomercarnaval in de Havenstad

Woensdag 26 tot en met zaterdag 30 juli beleeft Rotterdam voor de 32e keer het Zomercarnaval: voor de vierde keer met als naam Rotterdam Unlimited (RU). Hoogtepunt is de Straatparade op zaterdag, die vorig jaar vanwege een felle zomerstorm moest worden gecanceld. Om 13.00 uur vertrekken vanaf Blaak ruim 2.500  bont geklede dansers en danseressen voor een tocht door de binnenstad. Op en rond 30 praalwagens leggen 25 carnavalsgroepen al dansend een route van 5 kilometer af.

Wat in 1984 begon als feestje va neen groep Antilliaanse en Arubaanse studenten, groeide uit tot de grootste Carribean streetparty van Nederland. Ook dit jaar rijdt er een roze praalwagen mee van en voor homo’s en lesbiennes. Voorafgaand aan het Zomercarnaval zijn op verschillende plekken in de stad optredens van muzikanten. Vrijdag vindt traditioneel de Battle of the Drums plaats: drie brassbands starten elk vanaf een andere locatie in de stad en bewegen zich spelend en feestend richting Hofplein, ondersteund door hun fans. Op het hoofdpodium geven ze elke hun hoofdact en strijden voor de Golden Drum.

Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam Unlimited 2015
Lees ook:Rotterdam Unlimited met Zomercarnaval, Joey Montana, Ronnie Flex en meer
Lees ook:Zomercarnaval – Robin Rotterdam Unlimited
Lees ook:Zomercarnaval 2008 Rotterdam
Lees ook:Zomercarnaval Rotterdam en Battle of Drums

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>