Vakantieverkeer: druk-druk-druk

IMG_20160524_151312Vakantiegangers naar het zuiden kwamen zaterdagochtend in files te staan, die steeds langer werden. Bovendien moest de A6 in Frankrijk in noordelijke richting dicht na een ongeluk. Volgens de ANWB zit het verkeer vast op de A7 door het Rhônedal en rondom Lyon. In Nederland zijn in één weekend tijd een aantal grote evenementen, die voor extra drukte leiden: de Marinedagen in Den Helder, de DTM-races in Zandvoort, het North Sea Jazzfestival in Rotterdam, Dance Valley in Spaarnwoude en Sensation Black in de Amsterdam Arena.

 

In Frankrijk wordt het erg druk op de wegen naar het zuiden: knelpunten zijn de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens en de A10 Parijs-Orléans-Spaanse grens. Voor de Zwitserse Sint Gotthardtunnel is het 3,5 uur wachten geblazen en voor de Oostenrijkse Tauerntunnel 4 uur. De Belgen en de Fransen hebben een lang weekend, in Vlaanderen begon de bouwvakvakantie en in Frankrijk is 14 juli de nationale feestdag: daar zal het die dag rondom Parijs een gekkenhuis zijn. In België worden files verwacht richting Oostende, de E25 Luik-Arlon en de E411 Brussel-Arlon. In Duitsland kregen de scholen in het noorden en oosten vakantie: daar is het druk richting Noordzee en Oostzee en rond Neurenberg en München.
Zie ook ‘vakantiegangers gedupeerd‘.

Lees ook:ANWB: dit weekend razend druk op de weg
Lees ook:Start Tour 2012 op steenworp afstand van Nederland
Lees ook:Donderdag file A12 vanwege lang weekend in Duitsland
Lees ook:Tour de France 2017 ‘schampt Nederland’ op tweede dag
Lees ook:Gezellig druk bij Prinsengrachtconcert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>