Gezellig druk bij Prinsengrachtconcert

Zaterdag 20 augustus 2011 was het gezellig druk tijdens de 30e editie van het Prinsengrachtconcert in Amsterdam: het gratis openluchtconcert trok veel bezoekers (2013: klik hier). Het was het hoogtepunt van het 14e Grachtenfestival, dat in 1998 voor het eerst werd gehouden rondom het concert op de gracht. Het Prinsengrachtconcert was in 1981 het eerste evenementen in Amsterdam op het gebied van klassieke muziek buiten de concertzalen.  

Zoals altijd, vond het concert plaats op pontons in het water van de Prinsengracht voor Hotel Pulitzer (vlakbij de Westerkerk). Het concert was thuis voor de buis en op de Kloveniersburgwal voor het Compagnietheater op een groot buitenscherm te zien. Helemaal live was het voor de genodigden die op de pontons zaten en gelukkigen die een plekje hadden veroverd op de kades en op bootjes in het water. Het concert wordt traditiegetrouw afgesloten met ‘Aan de Amsterdamse grachten’. Veel bezoekers maken er ieder jaar met wijn en hapjes een culturele loungeavond van. De avond werd afgefloten met een muzikaal eerbetoon aan de hoofdstad en met het traditionele ‘Aan de Amsterdamse grachten’, door het massaal toegestroomde publiek uit volle borst meegezongen.

Lees ook:17e Amsterdams Grachtenfestival
Lees ook:Grachtenfestival 2013 in Amsterdam
Lees ook:Grachtenfestival Amsterdam: vanaf vrijdag 11 augustus
Lees ook:Grachtenfestival Amsterdam 2015
Lees ook:Vrijdag 12 augustus begint Grachtenfestival Amsterdam 2016

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Gezellig druk bij Prinsengrachtconcert

  1. Madelon

    Elk jaar kijk ik met veel plezier naar het Princengrachtconcert maar ik ergerde me dit keer enorm aan Hans vd Boom die ik uitermate grof vond en dit doe je niet.Toen hij een bootje instapte en wijn kreeg aangeboden was dit”goedkoop”en het blikje bier werd teruggegooid omdat hij geen reclame wenste te maken!
    Misschien moet iemand anders dit gaan presenteren,iemand met allure en fatsoen!
    Met vriendelijke groet Madelon

      /   Reply  / 
  2. Corry

    Hans vd Boom is een vervelende man (ook op radio 4). Verder vond ik het concert heel erg tegenvallen. De soort muziek en de klank van de blaasinstrumenten was somber, somber. Er was niets sprankelends aan.
    Ik denk dat de organisatie steeds op zoek gaat (na 30 jaar) naar extremere samenstellingen en nummers, maar het wordt er voor een groot publiek niet aantrekkelijker op.

      /   Reply  / 
  3. Corry

    Eva Maria Westbroek heeft een gebrek aan uitstraling. Ze kijkt boos en ziet er somber uit, heeft overigens een afschuwelijk vibrato. Ik vond het niet om aan te horen.

      /   Reply  / 
    1. Rob

      Ik vond Eva ook wat tegenvallen. Ze heeft normaal gesproken heel ander repertoire en moet zich niet teveel op andere terreinen begeven, denk ik. Daarvoor is haar stem niet geschikt en zoiets doet alleen maar afbreuk aan je naam. Maar dat ze geen uitstraling heeft? Dat is nu juist, overal ter wereld, haar sterke punt! Een magnetische uitstraling zelfs, waardoor ze een van de meest gevraagde operasterren ter wereld is. Boos en somber? Op tv heb ik alleen een lachende Eva gezien en dit was toch echt een live verslag.

        /   Reply  / 
  4. cajeta

    Wat een vervelend optreden van v.d. Boom, druk, chaotisch, onbehouwen. Wat een waardeloze keuze. Voor het eerst niet genoten van al die blazers.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>