17e Amsterdams Grachtenfestival

I-amsterdam1Vrijdag 15 tot en met zondag 24 augustus vindt in Amsterdam de 17e editie plaats van het Grachtenfestival (2015: klik hier). Tijdens het festival, waar zo’n 50.000 bezoekers op afkomen, zijn er meer dan 250 optredens op uiteenlopende locaties en podia: naast theaters en concertzalen in nog in aanbouw zijnde metrostations, in een ondergrondse fietstunnel, in museum- en hoteltuinen, in schuilkerken en drijvend op het water. Traditiegetrouw is er ook een Junior Grachtenfestival voor kinderen tot 12 jaar. 

Klassieke muziek op hoog niveau op bijzondere locaties: deze laagdrempelige combinatie is uniek in de wereld. Veel concerten zijn gratis of voor een lage toegangsprijs toegankelijk. Thema dit jaar is ‘ondersteboven’. Hoogtepunt is het jaarlijkse Prinsengrachtconcert op pontons op het water voor het Pulitzer Hotel, vlakbij de Westerkerk, op zaterdag 23 augustus. De AVRO zendt het concert ieder jaar live uit. Helemaal live is het Prinsengrachtconcert voor een select groepje gelukkigen die een plekje weten te bemachtigen op de kades en op bootjes op het water, compleet met manden vol drankjes en hapjes. Het concert wordt traditiegetrouw afgesloten met ‘Aan de Amsterdamse grachten’ en scheepstoeters.

Lees ook:Grachtenfestival 2013 in Amsterdam
Lees ook:Grachtenfestival Amsterdam 2015
Lees ook:Grachtenfestival Amsterdam: vanaf vrijdag 11 augustus
Lees ook:Vrijdag 12 augustus begint Grachtenfestival Amsterdam 2016
Lees ook:Grachtenfestival Amsterdam 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>