Grachtenfestival Amsterdam: vanaf vrijdag 11 augustus

Sinds 20 jaar kent Amsterdam iedere zomer het Grachtenfestival, dit jaar van vrijdag 11 tot en met zondag 20 augustus, met jonge musici van over de hele wereld en heel Amsterdam als decor. Het is het grootste klassieke muziekfestival van Nederland, trekt ieder jaar zo’n 50.000 bezoekers en biedt circa 200 concerten op verschillende locaties binnen en buiten de grachtengordel (agenda en tickets: klik hier).

Het festival opent vrijdagavond om 21.00 uur op een ponton voor het festivalcentrum Kompagnietheater aan de Kloveniersburgwal. Veel concerten zijn gratis of voor een lage toegangsprijs toegankelijk. Traditiegetrouw is er ook een Junior Grachtenfestival, met speciale programma’s om kinderen met klassieke muziek in aanraking te brengen. Er zijn speciale programma’s voor baby’s, kleuters en jongeren.  

Hoogtepunt is het jaarlijkse Prinsengrachtconcert op pontons op het water voor het Pulitzer Hotel, vlakbij de Westerkerk, op zaterdag 19 augustus, dit jaar voor de 39e keer. AVROTROS zendt het concert ieder jaar live uit. Helemaal live is het Prinsengrachtconcert voor een select groepje gelukkigen die op tijd een plekje weten te bemachtigen op de kades en op bootjes op het water, compleet met picknickmanden vol drankjes en hapjes. Het concert wordt traditiegetrouw afgesloten met ‘Aan de Amsterdamse grachten’ en een kakofonie van scheepstoeters.

Lees ook:Vrijdag 12 augustus begint Grachtenfestival Amsterdam 2016
Lees ook:Grachtenfestival 2013 in Amsterdam
Lees ook:Grachtenfestival Amsterdam 2015
Lees ook:17e Amsterdams Grachtenfestival
Lees ook:Grachtenfestival Amsterdam 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>