Start Tour 2012 op steenworp afstand van Nederland

Zaterdag 30 juni 2012 begint de 99e editie van de Tour de France. Twee jaar geleden startte de moeder aller wielerrondes in Rotterdam. Nederland beleefde een enorm volksfeest, waar honderdduizenden op afkwamen. Wie dat nog eens dunnetjes wil overdoen, moet dit weekend even de grens over: dit jaar start de Tour bij onze zuiderburen. De Grand Départ is op een steenworp afstand van Nederland: in het Luik, zo’n dertig kilometer van Maastricht vandaan.

Twee jaar geleden begon de Tour 2010 op 3 juli met de proloog: een individuele tijdrit door de Rotterdam. De dag erop ging de karavaan tijdens de eerste etappe de grens over naar Brussel. Zaterdag start de Tour 2012 om 14.00 uur met een proloog door Luik, de dag erop voert de eerste etappe door de Ardennen en eindigt in Seraing, ten zuiden van Luik. De derde dag start nog dichter bij de grens met Nederland: in Visé (nog geen 15 kilometer van Maastricht vandaan), om naar het zuiden te vertrekken en te eindigen in Tournai, bij de Belgisch-Franse grens. Daarna gaat de Tour verder door Frankrijk.

Lees ook:Tour de France 2010 begint met rondje Rotterdam
Lees ook:Eneco Tour 2015 start in Friesland
Lees ook:Grand Départ Rotterdam start met tourtocht
Lees ook:Start Vuelta in Drenthe
Lees ook:ENECO Tour 2008 door Nederland en België

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>