Vakantiegangers gedupeerd door mismanagement

Ongeveer 2000 mensen die hun zomervakantie boekten naar Turkije, kunnen hun koffers weer uitpakken. Het reisbureau Sun Travel uit Maastricht, waar zij hun vakantie boekten, zit in geldnood. Dit weekend zouden 200 mensen vertrekken, maar die zitten nu thuis. Sun Travel is aangesloten bij Stichting Garantiefonds reisgelden (SGR): mensen kunnen hun geld bij de SGR terugvorderen, maar de vakantie kunnen ze vergeten. Het is maar de vraag of elders nog op de gewenste tijd en voor het betaalde bedrag een vakantie valt te boeken. Mensen die nu in Turkije zitten, kunnen hun reis gewoon afmaken. De woordvoerder van de SGR raadt aan alles van tevoren te checken: bijvoorbeeld op de website uitzoeken of een reisbureau wel bij de SGR is aangesloten.

Piet Hein Debets, directeur van de SGR denkt dat er een aantal vluchten worden geschrapt, nu Sun Travel die niet meer kan betalen. Het is het eerste reisbureau waar het dit jaar misgaat: het gaat de SGR zo’n 1,2 miljoen euro kosten. Voor Debets kwam het onverwacht: Sun Travel stond niet slecht te boek. Maar de marges in de reisbranche zijn klein, de concurrentie is moordend. Debets: ‘Als je meer stoelen inkoopt dan verkoopt, kan het misgaan. Gegokt is verloren. Mismanagement noem ik dat.’ In Almelo is de politie een onderzoek gestart naar reisbureau Mediteran, dat veel reizen naar Turkije verzorgt. De organisatie is failliet en gedupeerden kunnen naar hun geld fluiten. Zeven klanten deden aangifte van oplichting. Volgens de SGR zal ‘bij deze kale kip weinig te plukken vallen’. Vorig jaar ging het op meerdere plaatsen mis: in Limburg, Amsterdam en Rotterdam gingen bureau’s met reizen naar Turkije failliet.

Zie ook ‘Vakantiegeld door wc gespoeld‘ en ‘Druk-druk-druk‘.

Lees ook:Ondanks crisis gewoon op vakantie
Lees ook:ADV: Op vakantie gaan en spaargeld overhouden
Lees ook:Zondag 11 juni: Naturistendag 2017
Lees ook:Open Dag Naaktrecreatie
Lees ook:De wereld is kleurrijk op de Vakantiebeurs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>