DTM races op Circuit Zandvoort

Op het 60-jarige Circuit Park Zandvoort is voor de 8e keer het DTM evenement te gast. De ‘Deutsche Tourenwagen Masters’ vinden tot en met zondag 13 juli 2008 plaats (update 2009: klik hier). De DTM zorgt traditioneel voor spektakel met krachtige bolides van wel 480 pk, van Audi tot Mercedez-Benz. Ekström verdedigt met de Nieuwe Audi A4 zijn titel van vorig jaar. Ex Formule-1-coureur Ralf Schumacher is de nieuwe aanwinst van Mercedez-Benz. De zesvoudig winnaar van de Grand Prix vindt dat hij in de DTM nog veel moet leren en doet dat liever in een auto van vorig jaar dan in het allernieuwste model.

 

Voor het eerst sinds 2004 is er weer een Hollander bij: Christijan Albers rijdt met een Audi uit 2006. Er zijn demonstraties, zoals van Jos Verstappen in een Porsche, Albers in zijn Audi en de Amerikaan Scott Speed in een bolide van het Red Bull NASCAR team. De DTM is bij teams en publiek zeer geliefd, vanwege de auto’s, de locatie en de topcoureurs. Met televisie-uitzendingen in 175 landen en vorig jaar zo’n 80.000 bezoekers per wedstrijd geldt de DTYM als populairste internationale toerwagenserie. Verdere info en tickets zie website.

 

 

Lees ook:RTL GP Masters of Formula op Circuit Zandvoort
Lees ook:Hoofdrol voor Max Verstappen tijdens Familie Racedagen Zandvoort – 4 en 5 juni
Lees ook:DTM Zandvoort – Europa’s ‘meest indrukwekkende toerwagen-kampioenschap’
Lees ook:DTM autoraces Zandvoort
Lees ook:Zondag 31 augustus: City Racing Rotterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>