Bloesempark Amsterdamse Bos staat in bloei

35640Het Bloesempark in het Amsterdamse Bos staat in bloei. Als er weinig wind staat, kunnen de bomen wekenlang staan te pronken, maar bij veel regen en wind is het snel uit met de pret. Het is dus nu of nooit om erbij te zijn! Het Bloesempark (tussen de A9 en de Poel) is een geliefde plek voor de Japanse gemeenschap in en rond Amsterdam. In het park staat het Tsunamimonument.

Zie ook: Bloesemwandeltocht door de Betuwe

De bomen waren een gift van de Japanse vrouwenbeweging in Nederland: de Japan Women’s lub (JWC) schonk 400 kersenbomen aan Amstelveen in het jaar 2000. Iedere boom heeft een vrouwennaam: 200 een Japanse en 200 een Nederlandse vrouwennaam. Met Sakura, het kersenbloesemfeest, vieren de Japanners de komst van de lente. De kersenboom staat voor hen voor een nieuw begin, maar ook als symbool voor de vergankelijkheid van het leven.

Lees ook:Amstelveen: Japan Festival – zondag 23 oktober
Lees ook:Nederland helpt Japan in de Amsterdam ArenA
Lees ook:Op de kerstboom op de Dam is altijd commentaar
Lees ook:Wintertijd begint met hondenweer
Lees ook:Wereldpremière: bomen geven internationaal concert

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>