Wintertijd begint met hondenweer

De wintertijd is ingegaan met hondenweer, met harde wind en veel regen. Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven (gevaarlijk weer) en waarschuwt voor harde windstoten, tot 80 kilometer per uur. Maandag kunnen aan de kust zeer zware windstoten tot 130 kilometer per uur voorkomen. Een lagedrukgebied veroorzaakt maandag een zuidwesterstorm die vanuit Engeland en de Noordzee naar ons land komt: de eerste herfststorm dit jaar.

Later op maandag neemt de wind in kracht af. Omdat veel bomen nog in blad staan kunnen ze meer wind vangen. Door de regenval kan de grond losser zijn geworden, waardoor bomen makkelijker kunnen omwaaien. De kans op schade behoorlijk groot.

Lees ook:Code Oranje langs de kust, code geel in rest van het land
Lees ook:Code oranje in Waddengebied, code geel in rest van het land
Lees ook:Storm raast over Nederland
Lees ook:Code geel op maandag: zware windstoten kunnen carnavalsoptochten verstoren
Lees ook:KNMI waarschuwt voor extreem weer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>