Nederland helpt Japan in de Amsterdam ArenA

Woensdag 13 april 2011 vindt in de Amsterdam ArenA een nationale actiedag plaats: Nederland helpt Japan. Haar inwoners kregen het zwaar te verduren: de zwaarste aardbeving in decennia, een allesverwoestende tsunami en een nog altijd niet voorbij dreiging van een nucleaire ramp. Onder het motto ‘Nederland helpt Japan, maak een gebaar’ treden verschillende artiesten belangeloos op en speelt Ajax tegen een Japanse eredivisieclub. 

 

Optredens zijn er onder meer van: de Toppers, Xander de Buisonjé, Glennis Grace, de Japanse soliste Maiko Tsutsumi van het Nationale Ballet en de Volendamse artiesten Jan Smit, Nick & Simon en de 3J’s. Ajax speelt een benefietwedstrijd tegen Shimizu S-Pulse, die speciaal hiervoor uit Japan overkomt. Doel is om de Japanners een hart onder de riem te steken en zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de hulpverlening van het Rode Kruis in het rampgebied in Japan. Het Rode Kruis heeft hiervoor rekening 6868 geopend. Het Rode Kruis steunt mensen in opvangcentra, maar ook als ze daarna hun leven weer gaan opbouwen. De deuren van het stadion gaan om 17.00 uur open; om 19.00 uur begint de show, om 20.30 uur de voetbalwedstrijd. Kaarten kosten vijf euro (bestellen: klik hier). Bezoekers kunnen woensdag vanaf 16.00 uur gratis parkeren bij de ArenA. Op Nederland 1 wordt van 19.00 tot 20.00 uur verslag gedaan.

Lees ook:Nederlandse Rode Kruis opent giro 6868 voor Japan
Lees ook:Amsterdam Tournament in de ArenA
Lees ook:Amstelveen: Japan Festival – zondag 23 oktober
Lees ook:Herdenkingsmars Ajax-supporters door Amsterdam voor Cruijff
Lees ook:Vrijdag 15/9: nationale actiedag voor Sint-Maarten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>