Nationale Rode Kruis Bloesemtocht 2015

Zaterdag 18 april vindt in de Betuwe de 23e editie plaats van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht (2016: klik hier), een eendaagse wandeltocht door de Betuwe met acht wandelafstanden van 8 tot 40 kilometer. Een aantal afstanden is ook toegankelijk voor nordic walkers. Doel is om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, om hulp te bieden aan sociaal zwakkeren.

Het is de tijd waarin de fruitbomen in volle bloei staan. Alle routes lopen langs de oevers van de rivier de Linge, over dijken, door uiterwaarden, dwars door boomgaarden en over privé-terreinen die normaal gesloten zijn. Over de rivier de Linge zijn op meerdere plekken tijdelijke bruggen geslagen. Er zijn veel horecagelegenheden langs de route en op de start- en finishlocatie, het veilingterrein van Koninklijke Fruitmasters in Geldermalsen.

Op veel plaatsen zorgen harmonieorkesten, popgroepen en dweilorkesten voor muzikaal vertier. Op alle grote posten zijn sanitaire voorzieningen en staat hulpverlening paraat, bijvoorbeeld om blaren te verzorgen. Er is geen limiet aan het aantal deelnemers. Het begin- en eindpunt ligt vlak naast het station van Geldermalsen en de NS zet extra lange treinen in.

Lees ook:Zaterdag 16 april: Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe
Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe
Lees ook:Zaterdag 22 april: Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe
Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht 2014
Lees ook:Rode Kruis Bloesemtocht door de Betuwe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>