Nationale Sportweek 2013

Zaterdag 20 tot en met zaterdag 27 april vindt de 10e editie plaats van de Nationale Sport Week (2014: klik hier): inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen van Nederland met een recordaantal deelnemers, deelnemende gemeenten en sportaanbieders. Een week lang sporten en bewegen in het hele land, met als doel om te laten zien hoe gezond en leuk sporten is. Doorgaans vindt het de laatste week in april plaats. Dit keer is de week door de troonswisseling op 30 april oranje gekleurd: tijdens de Koningsspelen op vrijdag 26 april. Dan doen lagere scholieren uit het hele land mee aan sportevenementen.

De landelijke aftrap is dit jaar in Tilburg, met het ontsteken van een vlam die door tien wielrenners wordt overgebracht naar Texel. Daar vindt de finale plaats op 27 april. Veel gemeenten openen hun eigen sportweek met het ontsteken van het ‘sportvuur’ en een eigen fakkelloop. De opening in Tilburg biedt sportactiviteiten in de hele stad. Op het Pieter Vreedeplein staat van 12 tot 17 uur een groot podium met sportieve acts en optredens. Na een week sporten is de finale in Den Burg op Texel. Naast het gemeentehuis zijn vanaf 11 uur allerlei activiteiten, demonstraties van Texelse sportverenigingen en muzikaal vertier. De nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel mensen kennis te laten maken met een sport die ze aanspreekt.

Lees ook:Nationale Sportweek 2012
Lees ook:Nationale Sport Week 2010
Lees ook:Nationale Sportweek 2015
Lees ook:Nationale Sportweek 2017
Lees ook:Nationale Sportweek 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>