Nationale Sportweek 2012

Zaterdag 21 tot en met zaterdag 28 april 2012 vindt de 9e editie plaats van de Nationale Sport Week (2013: klik hier). Een week lang sporten en bewegen, met als doel om te laten zien hoe gezond en leuk sporten is. Gaststad is Enschede (in 2007 en 2008 Sportgemeente van het Jaar). Op 21 april is de landelijke aftrap met een podiumprogramma op de Oude Markt, met sport en entertainment.

De Grande opening is om 13.55 uur met onder andere ambassadeur Marco Borsato. Een van de sporten die dit jaar voor het eerst meedoet, is Zumba Fitness: eenvoudige danspasjes op vrolijke ritmes, geschikt voor alle leeftijden. Er zijn demonstraties Zumba, waarbij het publiek mee kan doen, maar ook bijvoorbeeld Capoeira, Paaldansen en optredens van onder meer ambassadeur Ralf Mackenbach. De Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) bestaat 150 jaar: reden voor een feest, met als hoogtepunt de recordpoging ‘Doede 360’: zoveel mogelijk jongeren doen tegelijkertijd een 360o sprong, met als doel kinderen leren genieten van sport en lichaamsbeweging. In 2011 organiseerden 130 gemeenten een eigen sportweek; dit jaar zijn het er 150. De finale van de sportweek is op zaterdagmiddag 28 april in Arnhem (Sportgemeente van het Jaar), meteen groot podiumprogramma op de Markt.

Lees ook:Nationale Sportweek 2013
Lees ook:Nationale Sportweek 2015
Lees ook:Nationale Sport Week 2010
Lees ook:Zaterdag 17 september: start Nationale Sportweek in Utrecht
Lees ook:Nationale Sportweek 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>