Nationale Sportweek 2017

Zaterdag 9 tot en met zondag 17 september vindt de 14e editie plaats van de Nationale Sportweek, waarin sporten en ‘lekker bewegen’ in het hele land in de schijnwerpers staat.  De eerste editie in 2004 telde 1.042 activiteiten en 200.000 deelnemers, twee jaar geleden waren het 9.000 activiteiten en 1 miljoen deelnemers. Sinds vorig jaar vindt de week in september plaats; daarvoor in april. Met deze nieuwe datum sluit organisator NOC*NSF aan op de European Week of Sport (23-20/9), die vorig jaar september op initiatief van de EU voor het eerst plaatsvond. Daarnaast sluit deze datum aan op de opening van het sportseizoen bij veel verenigingen en clubs.

Zie ookDam tot Damloop

Met als thema ‘Ik neem je mee’ organiseren honderden sportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties uit het hele land sportclinics, sporttoernooien en sportdemonstraties. Rotterdam is dit jaar host city: gaststad van de Nationale Sportweek.

Lees ook:Zaterdag 17 september: start Nationale Sportweek in Utrecht
Lees ook:Nationale Sportweek 2015
Lees ook:Nationale Sportweek 2013
Lees ook:Nationale Sportweek 2014
Lees ook:Nationale Sportweek 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>