Nationale Sportweek 2015

Zaterdag 18 april vindt in Doetinchem de aftrap plaats van de twaalfde Nationale Sportweek: een landelijk sportevenement dat de Nederlandse sporten een week lang in de etalage zet (2016: klik hier). Doel is zoveel mogelijk mensen te laten zien dat sporten niet alleen gezond, maar ook leuk is. Tot en met zaterdag 25 april zijn in het hele land uiteenlopende sportactiviteiten.

Onder het motto ‘Ik neem je mee’ organiseren sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, het onderwijs en bedrijven open dagen, clinics, demonstraties en toernooien voor jong en oud.  Vorig jaar namen ruim 1 miljoen Nederlanders deel aan een van de 9.000 lokale of landelijke sportactiviteiten. De Nationale Sportweek eindigt de dag na de Koningsspelen, op vrijdag 24 april voor lagere scholieren uit het hele land.  De week eindigt met Lang Leve de Club op zaterdag 25 april in Zwolle, in bijzijn van de koning en de koningin. Vanaf komend jaar wordt de Nationale Sportweek in september gehouden. Hiermee sluit organisator NOC*NSF aan op de European Week of Sport, die in september dit jaar op initiatief van de EU voor het eerst zal worden gehouden.

 

Lees ook:Nationale Sportweek 2014
Lees ook:Nationale Sportweek 2013
Lees ook:Zaterdag 17 september: start Nationale Sportweek in Utrecht
Lees ook:Nationale Sportweek 2017
Lees ook:Nationale Sportweek 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>