Zaterdag 17 september: start Nationale Sportweek in Utrecht

Zaterdag 17 tot en met zondag 25 september vindt de 13e editie plaats van de Nationale Sportweek, waarin sporten en bewegen in het hele land in de schijnwerpers staat.  De eerste editie in 2004 telde 1.042 activiteiten en 200.000 deelnemers, vorig jaar waren het 9.000 activiteiten en 1 miljoen deelnemers. De vorige edities vonden in april plaats. Met deze nieuwe datum sluit organisator NOC*NSF aan op de European Week of Sport, die vorig jaar september op initiatief van de EU voor het eerst plaatsvond. Deze datum sluit ook aan op de opening van het sportseizoen bij veel verenigingen en clubs.

Zie ook: Dam tot Damloop en Huldiging paralympiërs

Met de ‘ik neem je mee’ campagne kunnen sporters anderen meenemen die niet of weinig sport om samen de start van het nieuwe seizoen te beleven. Honderde nsportclubs, sportbonden, gemeenten en andere organisaties organiseren clinics, toernooien en demonstraties. De stad Utrecht is dit jaar host city gaststad van de Nationale Sportweek: daar start de Sportweek om 13.00 uur met een Openingsrun voor jong en oud. De hele week lopen sportpromotors rond (onder wie Arie Boomsma, Annamarie Thomas, Bob de Jong, Ralph Mackenbach en Ria Valk) en trekt de Sportweek Karavaan door de Domstad, een reizend sportcircus met caravans en foodtrucks. Zondag 25 september wordt de Sportweek afgesloten met het Sportweek Festival in het Utrechtse Griftpark, met tientallen sportactiviteiten, muzikaal entertainment en lekker en gezond eten.

Lees ook:Nationale Sportweek 2017
Lees ook:Nationale Sportweek 2015
Lees ook:Nationale Sportweek 2013
Lees ook:Nationale Sport Week 2010
Lees ook:Nationale Sportweek 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>