Nationale Sportweek 2014

Zaterdag 19 tot en met vrijdag 25 april vindt de elfde editie plaats van de Nationale Sport Week (2015: klik hier): een landelijk sportevenement dat de Nederlandse sporten een week lang in de schijnwerpers zet, in de hoop dat zoveel mogelijk mensen in de gaten krijgen dat sporten niet alleen gezond, maar ook leuk is. Met als thema ‘Ik neem je mee‘ organiseren sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, het onderwijs en bedrijven open dagen, clinics, demonstraties en toernooien voor jong en oud.

Vorig jaar name een recordaantal van 870.000 Nederlanders deel aan een van de lokale of landelijke sportactiviteiten. De aftrap is vrijdag 18 april in watersportstad Roermond. De landelijke aftrap is dit jaar niet op een zaterdag (zoals voorgaande jaren), maar op verzoek van de provincie een dag eerder, vanwege de Amstel Gold Race en Tour op 19 en 20 april in Zuid-Limburg. De Nationale Sportweek eindigt de dag voor Koningsdag (26 april), met de Koningsspelen op vrijdag 25 april voor lagere scholieren uit het hele land.

 

Lees ook:Nationale Sportweek 2015
Lees ook:Nationale Sportweek 2013
Lees ook:Nationale Sportweek 2012
Lees ook:Nationale Sport Week 2010
Lees ook:Zaterdag 17 september: start Nationale Sportweek in Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>