Nationale Sport Week 2010

Zaterdag 17 tot en met zaterdag 24 april 2010 vindt de  Nationale Sport Week plaats (2013: klik hier). De landelijke opening is om 12.00 uur in Arnhem. De Markt in het centrum is die dag ingericht tot Sportplein met diverse plaza’s  met informatie rijgen over sportbonden en -verenigingen. Er komen clinics, sport –en dansdemonstraties en er zijn wandel, skate –en fietstochten uitgestippeld door de stad. Op het podium zijn naast entertainment  officiële momenten als het ontsteken van het Sportvuur, het Nationale Sportlied en de introductie van ambassadeurs, waaronder Marco Borsato en Ralf Mackenbach.

 

Lotto zal als actieve partner van de Sportweek niet ontbreken de Markt. Overal in het land zijn de hele week sportactiviteiten te bezoeken: toernooien, demonstraties en sportverenigingen –en clubs openen hun deuren. Deden vorig jaar 70 gemeenten mee met een eigen sportweek, dit jaar zijn het er 94. De gemeenten moeten de week zelf organiseren, maar kunnen bij het Nationale Sport Platform te rade over het hoe; niemand hoeft zelf het wiel opnieuw uit te vinden.  In 2003 werd de Stichting Nationale Sport Week opgericht, met als doel Nederland aan het sporten en bewegen te krijgen; we moeten met elkaar een enthousiast sportland creëren, dat de Olympische Spelen van 2028 binnenhaalt. Woensdag 21 april bezoekt de Nationale Sport Week karavaan Bergen op Zoom en op zaterdag 24 april eindigt de week in Enschede, waar een dag later de Enschede Marathon wordt gelopen, de oudste van Nederland.

Lees ook:Nationale Sportweek 2012
Lees ook:Nationale Sportweek 2013
Lees ook:Zaterdag 17 september: start Nationale Sportweek in Utrecht
Lees ook:Nationale Sportweek 2015
Lees ook:Nationale Sportweek 2017

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>