Koningsspelen op 26 april

Een van de hoogtepunten van de festiviteiten rondom de inhuldiging van koning Willem-Alexander moeten de Koningsspelen op vrijdag 26 april worden (tijdens de Nationale Sportweek). In plaats van naar school te gaan, is het de bedoeling dat basisscholieren in het hele land na een gezond ontbijt stevig gaan sporten. De (op dat moment nog) prins en prinses zullen de Spelen ergens in het land openen. Het comité hoopt dat ook bekende sporters komen. Dat zei Hans Weijers, voorzitter van het Nationale Comité Inhuldiging, maandag op een persconferentie in het Haagse nieuwscentrum Nieuwspoort.

 

Daar werd het programma tijdens de inhuldiging van de nieuwe koning gepresenteerd. Wijers: ‘Overal zijn mensen al bezig met initiatieven voor de inhuldiging en dankbetuigingen voor de koningin. Het comité wil 30 april vieren als ‘een prachtige dag om de saamhorigheid te vieren; dat is ook de wens van de koningin en het komende koningspaar.’ Met als thema ‘Mijn droom voor ons land – inspiratie voor onze koning’ kan iedereen binnenkort eigen visies insturen op ons land de website mijn droomvooronsland.nl. Doel is een staalkaart van dromen en ambities die worden gebundeld in een boek, dat aan de nieuwe koning, maar later ook gratis aan alle huishoudens wordt aangeboden.’ Ook werkt het comité aan een Koningslied, dat op 30 april in het hele land wordt gezongen. Er was al bekendgemaakt dat er een koninklijke tour komt. Later dit jaar krijgt prinses Beatrix als dank een artistiek evenement aangebonden.

Lees ook:Oranje strik logo Nationaal Comité Inhuldiging
Lees ook:Nieuwtjes rondom aftreden koningin Beatrix
Lees ook:Koning en koningin bezoeken Koningsspelen in Leiden
Lees ook:Museumplein wordt Oranjeplein tijdens inhuldiging
Lees ook:Koningspaar opent Koningsspelen vrijdag 22 april in Amsterdam Zuidoost

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Koningsspelen op 26 april

  1. dieke

    op 26 april ben ik jarig

      /   Reply  / 
    1. Erik Feenstra Auteur

      dan wordt dat dit jaar een sportieve verjaardag!

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>