Provincietour koning Willem-Alexander en koningin Máxima

In mei en juni maken koning Willem-Alexander en koningin Máxima een tour langs alle provincies. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekend gemaakt. Het is traditie dat de nieuwe vorst kort na de inhuldiging de 12 provincies langs gaat. Per dag staan twee provincies op het programma. In iedere provincie bezoekt het kersverse koningspaar een aantal plaatsen en de hoofdstad. Aan de provincies is gevraagd een programma te maken. Dat werd in grote lijnen op 5 april bekendgemaakt: klik hier.

 

De tour begint op dinsdag 28 mei in Groningen en Drenthe. Donderdag 30 mei gaat het koninklijke echtpaar naar Gelderland en Utrecht, woensdag 12 juni naar Limburg en Noord-Brabant, vrijdag 14 juni Friesland en Noord-Holland, woensdag 19 juni Flevoland en Overijssel en vrijdag 21 juni Zeeland en Zuid-Holland. In november gaan de nieuwe koning en koningin naar het Caribische deel van het Koninkrijk.

Lees ook:Provincietoer koning en koningin begint in Groningen en Drenthe
Lees ook:Koning en koningin op streekbezoek in de Achterhoek
Lees ook:Provincietour Koningspaar door Limburg en Noord-Brabant
Lees ook:Koning en koningin brengen streekbezoek aan Veenkoloniën
Lees ook:Provincietour Koningspaar naar Friesland en Noord-Holland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>