Koning en koningin bezoeken Koningsspelen in Leiden

De koning en de koningin komen vrijdag 24 april naar de Koningsspelen in Leiden. Ze nemen samen met 1.200 schoolkinderen van drie Leidse basisscholen deel aan het Koningsontbijt in de 3 Octoberhal en geven daarna het startsein voor de sportdag. In 2013 werden de Koningsspelen voor het eerst gehouden, in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Zie ook: Koningsdag 2015

Scholen in het hele land doen eraan mee, mogen zelf de invulling van de sportdag bepalen, maar beginnen allemaal met een gezamenlijk ontbijt, verzorgd door Jumbo supermarkten. Dit jaar doen 5.403 scholen met in totaal ruim 1,1 miljoen leerlingen mee. Zaterdag, de laatste dag van de Nationale Sportweek, gaan de koning en de koningin naar Zwolle en wonen Lang Leve de Club bij.

Lees ook:Koning en koningin openen Koningsspelen vrijdag 21 april in Veghel
Lees ook:Koningsspelen 2014
Lees ook:Koningsspelen op vrijdag 25 april
Lees ook:Koningsspelen 2016 op vrijdag 22 april: bijna 1,2 miljoen kinderen doen mee
Lees ook:Inschrijving voor Koningsspelen gestart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>