Bloemenmarkt Singel moet Koningsgracht worden

Er zijn ideeën om het Singel in Amsterdam om te dopen tot Koningsgracht, naar aanleiding van de aanstaande inhuldiging van de nieuwe koning. Burgemeester Van der Laan voelt er wel voor en krijgt steun van D66-deelraadslid Ten Have. Het zou dan gaan om het water: de huizen langs de gracht krijgen geen nieuw adres, maar de boten wel, zoals de wereldberoemde bloemenmarkt tussen het Koningsplein en de Munt. Volgens Ten Have zijn de booteigenaren ’razend enthousiast’.


Het Singel heette eerder ook al eens Koningsgracht: in de 17e eeuw, als eerbetoon aan de Franse koning Hendrik IV (1553-1610), destijds een belangrijke bondgenoot van de Republiek der Nederlanden. Koningin Beatrix heeft laten weten dat de tijd er niet naar is om een duur cadeau te krijgen. Daardoor ontstond het idee de gracht te hernoemen. De burgemeester heeft een verzoek ingediend bij de straatnamencommissie.

Lees ook:Utrecht: er stroomt weer water door de Catharijnesingel
Lees ook:Post Rotterdam presenteert: 1001 Inventions
Lees ook:Replica Oranjezaal in Grote Kerk Den Haag
Lees ook:Koning neemt op de Coolsingel defilé 350-jarig Korps Mariniers af
Lees ook:Eberhard van der Laan stopt als burgemeester van Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>