Eberhard van der Laan stopt als burgemeester van Amsterdam

Eberhard van der Laan stopt per direct als burgemeester van Amsterdam. In een brief aan de Amsterdammers schrijft hij dat zijn artsen hem niet meer kunnen behandelen aan zijn longkanker. In januari schreef hij dat hij van zijn artsen in het Antonie van Leeuwenhoek Ziekenhuis slecht nieuws had gekregen, maar dat hij nog ‘een poosje uw burgemeester zou blijven.’

‘Aan dat poosje komt nu een eind’, schrijft de 62-jarige Van der Laan nu. ‘Vandaag kreeg ik van mijn artsen het bericht dat zij mij niet verder kunnen behandelen.’  Hij richt zich nu volledig op zijn gezin en zijn naasten, zegt een woordvoerder van de gemeente. Zomer 2010 trad de PvdA’er Van der Laan aan als burgemeester van de hoofdstad. Eerder was hij onder meer advocaat en minister voor Wonen, Wijken en Integratie.

Eind juli was hij te gast in VPRO’s Zomergasten. Vanwege vermoeidheid kon dat niet zoals gebruikelijk live. Het werd de best bekeken uitzending van het seizoen en was op grote schermen in de stad te zien. Enkele weken geleden ontving hij de koning. Het beeld van een zieke burgemeester die een arm kreeg van de koning ging global en raakte veel mensen.

Lees ook:Tv-tip: Herhaling Zomergasten met Eberhard van der Laan
Lees ook:Eberhard van de Laan wil tweede termijn als burgemeester Amsterdam
Lees ook:Amsterdam: burgemeester Van der Laan ernstig ziek
Lees ook:Amsterdam ‘aan taks op Koninginnedag’
Lees ook:Amsterdam wil bierfiets per 1 november weren uit de binnenstad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>