EK Darts in Hoofddorp

Donderdag 29 oktober  tot en met zondag 1 november 2009 vindt in Hoofddorp de tweede editie plaats van het Europees Kampioenschap (EK) Darts van de profbond PDC (Professional Darts Corporation Europe). In totaal zijn 32 spelers welkom, waarvan waarschijnlijk zeven Nederlanders. Zestien kwalificeerden zich volgend de order of merit, het wekelijks bijgewerkte overzicht van het verdiende prijzengeld van de afgelopen twee jaar. De Brit Phil Taylor voert die lijst aan met bij 850.000 pond (930.000 euro); tweede staat onze landgenoot Raymond van Barneveld.

Acht darters plaatsten zich voor het EK als succesvolste Europeanen van het vasteland; dat levert Nederland de meeste startbewijzen op. De overige acht worden gerekruteerd aan de hand van hun verrichtingen in de Players Championships. Het EK darts vindt plaats in de imposante Ballroom van het Claus Hotel & Event Center in Hoofddorp. Op tribunes kunnen de toeschouwers op grote schermen de verrichtingen van de darters volgen. In de prijzenpot zit 200.000 pond; de winnaar krijgt er een kwart van. Tickets: zie website.

Lees ook:Superfinale WK Darts Barneveld tegen Taylor
Lees ook:Barney niet in finale WK Darts
Lees ook:Barney in halve finale WK Darts 2010
Lees ook:Michael van Gerwen verliest finale Darts
Lees ook:Michael van Gerwen wereldkampioen darts

1 Reacties // Reageer

One thought on “EK Darts in Hoofddorp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>