Michael van Gerwen wereldkampioen darts

Michael van Gerwen is woensdag wereldkampioen darts geworden (2017: klik hier).  De 24-jarige Brabander heeft voor het eerst in zijn carrière de PDC-wereldtitel darts veroverd en mag 225.000 pond mee naar huis nemen. In het Londense Alexandra Palace zette hij in de finale Peter Wright met 7-4 opzij. Vorig jaar verloot Van Gerwen de finale nog van dart-legende Phil Taylor, die al zestien wereldtitels achter zijn naam heeft staan.

Vrijdag 3 januari wordt de Brabander gehuldigd in zijn woonplaats Vlijmen, ten westen van Den Bosch. De gemeente Heusden, waar Vlijmen onder valt, meldt op haar website dat de huldiging om 19.00 uur is bij het gemeentehuis aan de Julianastraat 34 in Vlijmen. Aanvankelijk zou de huldiging pas eind van de maand kunnen plaatsvinden, omdat Van Gerwen na het wereldkampioenschap meteen door zou vliegen naar Australië voor promotieactiviteiten.

Lees ook:Donderdag 5 januari huldiging Michael van Gerwen in Vlijmen
Lees ook:Michael van Gerwen verliest finale Darts
Lees ook:Barney in halve finale WK Darts 2010
Lees ook:Barney niet in finale WK Darts
Lees ook:Superfinale WK Darts Barneveld tegen Taylor

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>