Superfinale WK Darts Barneveld tegen Taylor

Vanavond 4 januari 2009 staan de twee beste darters van de wereld in de finale van het Wereldkampioenschap Darts in Londen van de profbond PDC tegenover elkaar: de Brit Phil Taylor en onze Raymond van Barneveld. Taylor, alias ‘The Power’, gaat op voor zijn 14e wereldtitel, Van Barneveld heeft er tot nu toe vijf op zak: vier bij de dartsbond BDO en één bij de daarvan afgescheiden bond PDC. Van Barneveld hoopte tijdens het toernooi al stiekem op een finale tegen Taylor.

Zaterdag werden de halve finales gespeeld. De Britse super darter won van zijn landgenoot Mervyn King met 6-2. Van Barneveld was met 6-4 de meerdere van de Engelsman James Wade (klik hier voor impressie). De Nederlander versloeg Taylor in de finale van 2007 met 7-6. Vorig jaar haalde geen van beiden de halve finale. Hij hoopte tijdens het toernooi stiekem al op een finale met ‘The Power’. SBS 6 zendt de wedstrijd live uit vanaf 20.00 uur; zie de website van SBS 6  of de teletekst van de tv-zender.

Lees ook:Barney niet in finale WK Darts
Lees ook:Barney in halve finale WK Darts 2010
Lees ook:Michael van Gerwen verliest finale Darts
Lees ook:Dauwpop 2012
Lees ook:Ajax na 20 jaar terug in halve finale Europa League

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Superfinale WK Darts Barneveld tegen Taylor

 1. Richard

  Ik zag net op sbs6 teletext dat ze de wedstrijd live uitzenden op tv vanaf 20:00 uur…

  ZEGT HET VOORT !!!!!!

    /   Reply  / 
  1. mas

   Iemand enig idee of ze het ook ergens anders op uitzenden????

     /   Reply  / 
 2. Erik Feenstra Auteur

  Dank voor je tip! Ik heb de gegevens in het artikel veranderd.

    /   Reply  / 
 3. Lesley Williams

  Beste Phil,
  Hartelijk gefeleciteerd met je 7-1 overwinnig op Raymond van Barneveld. Prachtig zoals je weer speelde. Je laat weer zien dat je de nummer 1 van de wereld bent. Topwedstrijd. Groetjes Lesley Williams

    /   Reply  / 
 4. vlasman

  aanRaymond van Barneveld. Ik, susan vlasman, heb een mongoliede broer van 56 jaar. Hij speelt graag darts in het huis waar hij woont. (begeleid wonen)(ons tweede huis) speelt iedere dag minstens een partijtje darts. Met de kerstperiode heeft hij bij ons gelogeerd en speelde darts met mijn man. Hij won alle partijen en zelfs diversen keren direkt in de roos. Trots als hij daarop was hebben wij een foto van hem gemaakt. Hij wil die foto opsturen aan Raymond van Barneveld en zou het geweldig vinden als er een reaktie op kwam. Is dat mogelijk en zo ja naar welk adres kan ik dat opsturen. dank U zeer hartelijk, namens mijn broer . Trouwens hij heet Jos Visser.Ik hoop dat er een reaktie komt.

    /   Reply  / 
 5. Erik Feenstra Auteur

  Susan Vlasman: kijk op http://www.barney.nl/site/ langs die weg kun je wellicht met hem in contact komen (hij heeft ook hyves).

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>