Almere in de ban van de Triatlon

Dit weekend staat Almere in het teken van de Triatlon (editie 2013: klik hier). De Holland Triathlon vond in 2007 voor de 27e keer plaats in Nederland. Tweemaal in Den Haag en 25 maal in Almere: de polderstad is daarmee met recht dé triatlonstad van ons land. Dit jaar (2008) is er naast de traditionele wedstrijden het Wereldkampioenschap O3: dat staat voor de drie afstanden bij de Olympische triatlon: 4 km zwemmen, 120 km fietsen en 30 km hardlopen. Het WK vindt op zondag 31 augustus plaats, na de jaarlijkse Holland Tiatlon op zaterdag. Op zaterdag worden de ‘klassieke’ triatlonafstanden afgelegd: 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en de marathon van 42,195 km. 

 Tijdschema klik hier. Op vrijdag 29 augustus starten 350 scholieren om 14.30 uur in de Landmacht Scholentriatlon. Daarna kunnen alle deelnemers mee-eten bij de Pasta Party vanaf 17.30 uur in de Schouwburg van Almere. Daarna vindt voor de Schouwburg de openingsceremonie van het WK plaats. Op 30 augustus is de UPC Holland Triatlon Long Distance Classic: dan duiken 650 triatleten om 7.30 uur in het water voor de ‘klassieke’ triatlon, of doen mee aan andere wedstrijden, zoals estafettes. De triatlon speelt zich weer in en om de Havenkom in Almere Haven af. Op zondag vindt het WK 3x Olympische Afstand plaats: waarvoor 955 triatleten zich inschreven. Start vanaf 8.30 uur. 

 

Het triatlonweekend betekent naast sporten ook feesten. Vrijdag treedt stadsrapper TNT om 16.30 uur bij de Havenkom op. ’s Avonds treedt Nederlandse Robbie Williams  op tijdens de openingsceremonie in Esplanade in Almere Stad, vanaf 19.00 uur. Daavoor brengt de Koninklijke Landmacht een show op het water. Zaterdag loodst Harry Slinger rond half drie de eerste finisher binnen. ’s Avonds treedt Cooldown Café op. Zondag is  de prijsuitreiking om 16.00 uur bij de Havenkom en de officiële sluitingsceremonie om 20.00 uur in  Topsporthal Almere Poort. Daarna treedt Big Black & Beautiful er op: de zaal gaat open om 21.15 uur en de  entree kost  € 5,=. Sporters, begeleiders en familie kunnen op verschillende plaatsen in Almere overnachten. De triatleten kunnen gratis reizen met het openbaar vervoer, op vertoning van het atletenpolsbandje.

Lees ook:Holland Triathlon 2010 in Almere
Lees ook:Almere Haven Festival: vrijdag 2 t/m zondag 4 september
Lees ook:Almere Haven Festival 2017
Lees ook:Challange Almere-Amsterdam
Lees ook:Holland Triathlon Almere 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>