Holland Triathlon 2010 in Almere

Het laatste weekend van augustus beleeft Almere haar jaarlijkse triathlonweekend: de UPC Holland Triathlon 2010, van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus (editie 2013: klik hier). De Stichting Holland Triathlon (SHT) organiseert verschillende wedstrijden, om te beginnen  de Scholentriathlon op vrijdagmiddag in samenwerking met de Koninklijke Landmacht: honderden middelbare scholieren van 12 tot 18 jaar duiken het water in. De afstand is 1/10e van de ‘hele’. Zaterdag 28 augustus vindt voor de 28e keer de ‘echte’ klassieke lange afstand triathlon plaats. Almere heeft na Hawaï de oudste triathlon ter wereld en iedereen vanaf 18 jaar kan meedoen. Het parcours bevindt zich in het Gooimeer en in en rond Almere (3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en ruim 42 km hardlopen).

 

Daarnaast organiseert de SHT op deze dag de populaire wedstrijd-onderdelen Tri-Together (drie deelnemers in estafette, elk één onderdeel), de Triple Play (drie deelnemers in estafette, elk 1/3e deel van de ‘hele’) en de Business Triathlon (negen deelnemers per bedrijf; drie keer drie deelnemers per onderdeel in estafette). Terug van weggeweest is de Olympische afstand: de OD (1,5 zwemmen, 40 km fietsen en 10 km hardlopen). Op zondag 29 augustus 2010 organiseert de SHT de Almere Premium European Cup 2010, een internationale wedstrijd over de Olympische afstand die voor veel internationale federaties geldt als puntenwedstrijd voor atleten in de ‘elite’-klasse. Met behaalde punten kan een atleet zich uiteindelijk kwalificeren voor de Olympische Spelen in Londen in 2012. De wedstrijd wordt tevens georganiseerd voor de (zogenaamde) Age-groupers (bron: persbericht).

Lees ook:Holland Triathlon Almere 2011
Lees ook:Challange Almere-Amsterdam
Lees ook:Holland Triathlon 2009 in Almere
Lees ook:Almere in de ban van de Triatlon
Lees ook:Triathlon Holten 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>