Triathlon Holten 2012

Het Overijsselse Holten beleeft vrijdag 6 en zaterdag 7 juli 2012 de 28e editie van de International Triathlon Holten. Holten en de triatlonsport (in Holten nog altijd met een h geschreven) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en geliefd bij sporters en publiek. In 2009 was Holten gastheer van het EK en in 2010 jaar vond hier de eerste Worldcup op Nederlandse bodem plaats. Zaterdag is de grote dag met de ‘echte’ triatlon: met de Olympische Spelen voor de deur, is de komst van toptriathleten uit binnen- en buitenland gegarandeerd, maar ook  amateurs zijn welkom en naast sport is er een randprogramma.  

 

Vrijdagavond is het centrum van Holten het strijdtoneel van de Zilveren Kruis Run-Bike-Run voor leerlingen van groepen 6, 7 en 8 van de basisschollen uit de omgeving. Daarnaast is er deWeekkrant.nl Zwemloop: de Run-Swim-Run voor atleten die zwemmen en hardlopen willen combineren: 500 meter zwammen in het zwembad Twenhaarseveld en twee rondjes rennen door het centrum. De finish is op de Kalfstermansweide, waar vervolgens de Holten Triathlon officieel wordt geopend. Om 22.30 uur barst het openingsfeest los met Melrose. Zaterdag start in de Dommelaar de ‘echte’ triathlon voor dames en heren in verschillende leeftijdscategorieën: met 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,195 km hardlopen (de marathonafstand). ’s Avonds is de Afterparty op de Kalfstermansweide met de Hakviolen en Feestlift.

Lees ook:International Triathlon Holten 2011
Lees ook:International Triathlon Holten 2010
Lees ook:Challange Almere-Amsterdam
Lees ook:Holland Triathlon Almere 2011
Lees ook:Holland Triathlon 2010 in Almere

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>