Holland Triathlon Almere 2011

Zaterdag 27 augustus 2011 staat Almere in het teken van de jaarlijkse Holland Triathlon (2013: klik hier), de Nederlandse Kampioenschappen Triathlon op lange afstanden. Vrijdag 26 augustus vindt het NK Scholentriathlon plaats. De afstanden zijn met 1/10e van de ‘hele’ triathlon aangepast aan scholieren uit het voortgezet onderwijs. Zaterdag vindt voor de 29e keer de ‘echte’ klassieke lange afstand triathlon plaats. Almere heeft na Hawaï de oudste triathlon ter wereld. 

 

Registratie vindt vrijdag plaats in de sporthal Almere-Haven. Daar begint zaterdag de Teriathlon met 3,8 km zwemmen in het Gooimeer. Daania moeten de atleten in en rond Almere 180 km fietsen en 42,195 km hardlopen (de marathonafstand). Daarnaast zijn er de populaire wedstrijdonderdelen Tri-Together (drie deelnemers in estafette, elk één onderdeel), de Triple Play (drie deelnemers in estafette, elk 1/3e deel van de ‘hele’) en de Business Triathlon.

Lees ook:Holland Triathlon 2010 in Almere
Lees ook:Holland Triathlon 2009 in Almere
Lees ook:Challange Almere-Amsterdam
Lees ook:Almere in de ban van de Triatlon
Lees ook:Haven Festival Almere-Haven 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>