Maak lawaai voor stille armoede: start landelijke actieweek Quiet

@Erik Feenstra

Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 oktober houdt Quiet een landelijke actieweek om zoveel mogelijk lawaai te maken voor stille armoede. Op dinsdag 17 oktober, Wereldarmoededag, gaat de Quiet Community ook van start in Den Bosch, Maastricht en Groningen. De ‘marktplaats zonder geld’ is in 2016 in Tilburg gestart en in korte tijd uitgegroeid tot een vernieuwende manier om armoede te verzachten en mensen te empoweren. De week wordt symbolisch afgetrapt met een ballonvaart op maandagmiddag. Wat kan jij missen en aan een ander geven? (bron: persbericht)

Quiet actieweek – Ik deel Quiet

Van 16 tot en met 20 oktober 2017 houdt Quiet een landelijke actieweek om lawaai te maken voor stille armoede en zoveel mogelijk sponsoren te mobiliseren. Samen met nieuwe Quiet communities in Groningen, Maastricht en Den Bosch gaat Quiet door met de ‎verzachting van armoede in Nederland. Wat kan jij missen en aan een ander geven? Iedereen kan waarde toevoegen. Of je nu als theater 500 concertkaarten met Quiet deelt of dat je als restauranteigenaar wekelijks een tafeltje extra dekt voor leden van Quiet. Kom in actie en laat je aanbod horen op ikdeelquiet.nl.

Topdeals

Zowel het bedrijfsleven als particulieren maken zich hard voor de verzachting van armoede. Zo biedt HR-dienstverlener Logistic Force op maandag 16 oktober een ballonvaart aan in omgeving Tilburg, hiermee wordt de Quiet week symbolisch afgetrapt. Vier members genieten van een mooie ballonvaart en drie basejumpers springen op bepaalde hoogte vanuit te mand, speciaal voor Quiet. Maar ook haalde een particulier tijdens zijn 50 jaar huwelijksfeest maar liefst € 2.275 op, waar 150 NS-treinkaartjes van zijn gekocht voor de members van de Quiet Community. Hartverwarmend. Zelf iets bijdragen of zien welke deals en geluksmomentjes tijdens de actieweek worden gerealiseerd? Volg de actieweek via ikdeelquiet.nl.

Geluksmomentjes om armoede te verzachten

1 op de 8 van de Nederlanders leeft in stille armoede. Samen met 325 sponsors leverde de Quiet Community in Tilburg al een ‎positieve bijdrage aan de levens van ruim 850 gezinnen in armoede met maar liefst 7000 geluksmomentjes. Bovendien won de Quiet Community in 2016 de European Social Innovation Award voor het beste sociaal initiatief.

Lees ook:Tilburg Culinair 2013
Lees ook:Finale 538 voor Warchild in Groningen
Lees ook:Slotfeest 538 voor Warchild in Den Bosch
Lees ook:Dansweek in Tilburg en Breda
Lees ook:Tilburg Dansmaand

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>