Dansweek in Tilburg en Breda

De Tilburg Dansweek start vrijdag 2 oktober 2009 om 22.00 uur met een gratis openingsspektakel van 256 dansers in Concertzaal Tilburg (2012: klik hier). Onder aanvoering van choreograaf Dylan Newcomb voeren 256 amateur dansers in Waterdans een voorstelling door 16 bewegingen in een reeks uit te voeren. Newcomb (1971 Boston), kwam in 1992 naar het Nederlands Dans Theater en maakte na 1999 naam als choreograaf.

De Dansweek vindt plaats tot en met zondag 11 oktober en is een initiatief van Tilburg Dansstad, een samenwerking tussen de dansacademie, theaters en kunstinstellingen in de Brabantse stad. Een week lang zijn er in Tilburg en Breda dansvoorstellingen in theaters en op verrassende locaties, dansfilms en workshops. Een van de hoogtepunten van de dansweek is het Dansgala van het Zuiden op zondag 4 oktober in Danshuis Station Zuid, met de uitreiking van de PBCF Dansprijs. In Breda speelt de Dansweek zich vooral af in het Chassé Theater & Cinema.

Lees ook:Dansweek Zeeland
Lees ook:Tilburg Dansmaand
Lees ook:Dansweek Zeeland 2011
Lees ook:Dans bekijken én doen in de Dansweek
Lees ook:Deventer DansDagen 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>